we design stories

Kummer & Herrman

we are a small creative team

oprichters

Kummer & Herrman is opgericht door Jeroen Kummer en Arthur Herrman in 1998. Samen vertegenwoordigen we bijna een halve eeuw ervaring in ontwerp en communicatie. We zijn nieuwsgierig, open en betrokken. En gepassioneerd over ons werk en de verhalen van onze klanten.

team

Ons team is compact en flexibel. Het bestaat uit creatieve professionals die onze liefde voor innovatieve en in het oog springende projecten delen. Samen met experts binnen een breed scala aan media, design en productie disciplines vergroten we, indien nodig, onze kracht. Door onze omvang blijven Arthur en Jeroen bij alle projecten nauw betrokken, zonder overbodige backoffice.

opdrachtgevers

Met een sterke vertegenwoordiging in het culturele veld en een gewaardeerde deskundigheid binnen projecten voor fotografie en documentaire, bedienen we een groeiend aantal (inter)nationale opdrachtgevers. Daarnaast hebben we ruime ervaring met het werken met organisaties in zowel de publieke als private sector. Terwijl het verhaal kan verschillen, delen ze de ambitie om met open vizier met ons samen te werken om de boodschap zo helder mogelijk over te brengen.

 

we design stories

reikwijdte

We hebben een sterke redactionele betrokkenheid. We ontwerpen verhalen, zoals we ook wel zeggen. Een verhaal kan specifiek of tijdelijk zijn, zoals in een tentoonstelling of een campagne. Of bedoeld voor de ​​lange termijn of voor een bredere toepassing, zoals een visuele identiteit. Wij streven er voortdurend naar om onze blik en kennis te verruimen en staan ​​altijd open om nieuwe gebieden te verkennen.

denkers

Meer nog dan een bureau voor ontwerp zijn we denkers en makers. We zijn van mening dat ontwerp veel meer moet doen dan er alleen goed uitzien. Het moet het verhaal niet overheersen maar juist versterken. Het met exact de juiste energie laden om dingen in beweging te brengen, te verrassen of gewoon de beoogde doelgroep duidelijk en beknopt te informeren.

interdisciplinair

Met een rijke achtergrond in print, zijn we uitgegroeid tot een echt multi-disciplinair bureau met een brede expertise in zowel ruimtelijk als interactief ontwerp. We ontwerpen graag een boek of tentoonstelling, maar we kunnen ook advies geven welke media het meest geschikt zijn voor een bepaald verhaal.

betrokken

Naast onze ontwerppraktijk delen we regelmatig onze gedachten en ideeën over ontwerp door middel van lezingen en workshops en zijn we actief in het hoger onderwijs. We zijn tevens lid van de raad van toezicht van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO).

we listen and create

luisteren

Het vertellen van verhalen begint met luisteren. En het stellen van vragen. De dialoog met de klant is van essentieel belang voor het creatieve proces en het resultaat. Soms bestaat deze dialoog uit een één op één gesprek. Soms organiseren we een groepsbrainstorm om de essentie van een project te ontdekken. Het is allemaal onderdeel om ons in de huid van een verhaal te laten kruipen. Vervolgens visualiseren we onze ideeën, presenteren en bespreken we ze.

ideeën

Een goed ontwerp komt voort uit een sterk en helder idee, dat eerst moet worden herkend en vervolgens consequent wordt toegepast en uitgevoerd. Een goed idee moet eenvoudig zijn, verrassend en relevant. Tegelijkertijd nemen we graag een redactionele houding aan om de relevantie en volledigheid van een verhaal te waarborgen.

uitvoering

Wij erkennen het belang van zowel creativiteit als realisatie. Naar onze maatstaven is een ontwerp pas succesvol als het is uitgewerkt tot in het kleinste detail. Daarom blijven we nauw betrokken bij alle partijen die een rol spelen in de realisatie. We blijven kritisch op onszelf, onze leveranciers en onze klanten gedurende het hele proces.

 

we’re proud of

2015

European Design Awards
‘Between Screens’ – Zilveren Medaille

2014

Canon Prize
‘Love Radio’ – Winnaar

Dutch Design Awards
‘The Sochi Project’ –  Winnaar categorie Communicatie

European Design Awards
‘The Secret History of Khava Gaisanova and the North Caucasus’ – Gouden Medaille
‘An Atlas of War and Tourism in the Caucasus’ – Zilveren Medaille
‘Return to Sender’ – Zilveren Medaille

Dutch Directors Guild
‘www.thesochiproject.org’ – Genomineerd

Festival International du Livre et du Film
‘An Atlas of War and Tourism in the Caucasus’  – Genomineerd

Canon Prize
‘The Sochi Project’ – Winnaar

2013

European Design Awards
‘Poppy – Trails of Afghan Heroin’ – Bronzen Medaille
‘Kiev’ – Finalist

IDFA Doc Lab Award
‘www.thesochiproject.org’ – Genomineerd

Photo Eye’s The Best Books
‘The Secret History of Khava Gaisanova and the North Caucasus’ – Geselecteerd

Paris Photo / Aperture PhotoBook Award
‘Return to Sender’ – Genomineerd

2012

Deutscher Fotobuchpreis 
‘Poppy – Trails of 
Afghan Heroin’
 – Gouden Medaille

Photo Eye’s The Best Books
‘The Photograph as Contemporary Art’ – Geselecteerd

PDN Photo Annual
‘Sochi Singers’ – Winnaar

contact

kom langs

Kummer & Herrman
Achter de Dom 14
3512 JP Utrecht

neem contact op

stories@kummer-herrman.nl
+31 (0) 30 234 38 24

oprichters

Arthur Herrman
Jeroen Kummer

team

Simon Burer
Inês da Costa
Ilja Glaap
Carlijn Limburg
Robin Sluijs
Berit Smit
Mischa Appel (stagiair)
Charline Finster (stagiaire)

doe mee

Wij delen graag onze passie met de meest gemotiveerde en getalenteerde studenten.
Stuur een e-mail met je  CV en portfolio naar join@kummer-herrman.nl