we design stories

Kummer & Herrman

On the Move – Storytelling in Contemporary Photography and Graphic Design

Het foto essay en  fotoboek zijn beide klassieke manieren van het vertellen van verhalen door middel van fotografie. Maar fotografen verkennen steeds vaker nieuwe manieren van het vertellen van die door de technologische vooruitgang mogelijk zijn geworden. Apps, audiovisuele installaties,en websites bieden mogelijkheden voor minder lineaire vormen van een verhaal. Deze ontwikkeling weerspiegelt zich  in het grafisch ontwerp. De rol van de  ontwerper is niet langer beperkt tot het maken van een beeldedit van een fotoboek.

De tentoonstelling On the Move - Storytelling in Contemporary Photography and Graphic Design in het Stedelijk Museum Amsterdam richt zich op de recente ontwikkelingen in de fotografie en illustreert de talloze manieren waarop kunstenaars en fotografen hun verhalen in dialoog met  grafisch ontwerpers maken.

De tentoonstelling en de begeleidende publicatie bevatte ook 5 van onze projecten: 'Between Screens', Olivier van Breugel en Simone Mudde; 'The Sochi Project', Rob Hornstra en Arnold van Bruggen; 'Poppy', Robert Knoth en Antoinette de Jong; 'Nederland - Off the shelf', Hans van der Meer; en 'Love Radio', Anoek Steketee en Eefje Blankevoort.

Stedelijk Museum

Tentoonstellingsbeelden: Gert Jan van Rooij